En aquesta fase no s’han produït canvis respecte al que havíem previst de forma inicial al pla de treball. Per tant, els objectius segueixen sent els mateixos.

Com a psicopedagoga l’observació directa em permet esbrinar quines són les seves conductes, formes de treballar i interactuar amb els altres, relacionar-se i/o socialitzar-se amb el grup d’iguals i la professora,...
L’observació directa també m’ha de permetre saber, si cal o no, assessorar a la professora de l’àmbit pràctic en algun aspecte on tingui alguna dificultat.
Pel que fa a la distribució horària he de dir que l’alumnat assisteix força hores a la USEE i va algunes hores (aproximadament un terç) a l’aula ordinària, la qual cosa és recomanable.
Dir que no existeix un temps mínim d’estada a la USEE , perquè això depèn de les condicions i necessitats de l’alumnat.
Per tant, una de les finalitats de la USEE és compartir en un entorn ordinari i en el marc de l’escola inclusiva, part del currículum comú a tots els alumnes.
Ja has fet algunes observacions directes? Quin tipus de registres utilitzes? qui els elabora? Les observacions tenen unes finalitats concretes, oi?
ResponderEliminarVam fer una observació directa a l’aula i a l’hort.
ResponderEliminarLes dades les vaig recollir a una llibreta i no es va utilitzar cap graella.
Si hagués utilitzat algun registre hagués fet una graella amb uns ítems i uns indicadors tipus (gens, poc, sovint, molt).
La finalitat que tenia l’observació directa feta era la d’observar la forma de treballar a dos espais diferents (l’aula i l’hort), la forma d’emprar estris de l’hort, les pròpies conductes, l’autocontrol i la relació i/o socialització amb els altres.