martes, 9 de noviembre de 2010

PROJECTE DE TREBALL “L’HORT ECOLÒGIC”

El projecte de treball es va iniciar quan la professora de l’àmbit pràctic va dir als nois i noies de la USEE que havien de crear un hort a una zona del pati.

Per saber quins coneixements tenien sobre l’hort la professora els hi va demanar que fessin una breu redacció del que era. Després de llegir-ho i entendre que era un hort, havien de votar un nom per al projecte. Es va fer una votació secreta en un paper que van posar a una urna. A continuació vam fer el recompte de vots.

El nom final va ser: l’hort més gran i vam afegir ecològic. Així va quedar: “L’hort ecològic més gran”.

Al llarg dels dies la professora ha anat seguint les fases que es realitzen als projectes de treball. Així, els hi va preguntar: “Què sabem de l’hort?” i “Què voleu saber de l’hort?” per esbrinar els coneixements previs que tenen i saben d’on cal partir.

A l’hort, una hora a la setmana, van a buscar eines per a treballar-hi i fan tasques com rasclejar, trencar terrossos de terra compacta, treure pedres, fer solcs,...

4 comentarios:

  1. Molt bona idea aquesta activitat. Al centre on treballo també tenim un hort ecològic des de fa uns quants d'anys. Aquesta tarda estava cercant activitats de webquest i n'he vist una sobre l'hort que igual vos pot servir, aquí tens l'enllaç http://www.xtec.es/~nalart/coleccio/hort/index.htm
    Ens anem seguint!

    ResponderEliminar
  2. Com ho viuen els alumnes? Els ha sorprès, els agrada? s'impliquen?
    Salutacions també Carme,

    ResponderEliminar
  3. Hola Carme!
    Ja l’haviem trobat la webquest. Però, gràcies per la informació.
    Adéu!

    ResponderEliminar
  4. Hola Sabina!
    Tal i com comento més endavant, a la fase 4, primer hi havia problemes de convivència a l'hora de treballar entre ells/es i sobretot per complir una sèrie de tasques que se'ls hi assignaven.
    En reunions que hem fet la professora responsable, la meva tutora de pràctiques i jo mateixa hem establert alguns acords i anem fent un seguiment.

    Primer, la veritat és que també tenien vergonya.

    Però, en aquestes alçades estan més implicats i estan orgullosos de la seva tasca, perquè ho fan ells i elles.

    ResponderEliminar