domingo, 28 de noviembre de 2010

MALETA PEDAGÒGICA “DE L’HORT A CASA”

Descriurem un material que ens ha ajudat a orientar a la professora de l’àmbit pràctic en el projecte de treball que fa i que seguirà ajudant-la a la següent fase.

Aquest material és la maleta pedagògica “De l’hort a casa” dirigida a primària i ESO. Es pot trobar als CRP i serveix per a treballar l’hort escolar desenvolupant competències orientades en fer un ús responsable dels recursos naturals i tenint cura del medi ambient.

Presenta aquests materials didàctics:

- Guia per al professorat: justificació del projecte, objectius, continguts i orientacions. Es pot accedir a través d’aquest link:

- L’hort TAC: CD-Rom amb tres apartats: el calaix d’informació, l’hort pas a pas i jocs.


- Joc de la Bioca “de col a col avança el caragol”: joc de preguntes i respostes sobre el calendari de l’hort, la sostenibilitat, el compost o el reciclatge.
- Dóna la cara: Joc motriu de persecució que simula les relacions alimentàries que es poden donar en un hort ecològic per comparar-les amb les que es donen en un hort en què es pràctica l’agricultura intensiva.

- Dins d’una llavor: Seqüència de 4 imatges que representen el cicle natural de la pomera.

- Experimentem amb el sòl: Materials per a fer experiments que ens permeten conèixer algunes característiques físiques del sòl de l’hort.
- Calendari: Pòster amb el calendari de sembra de les fruites i hortalisses i consells.

- Guia de les espècies d’horta més comuns a Catalunya: Recull de fitxes a través de fonts orals (entrevistes a avis i àvies) amb imatges, informació i consells per a conrear els productes de l’hort.


- Què és l’agricultura ecològica?: Llibre que permet saber els principis de l’agricultura ecològica i com s’obtenen els productes.

- L’hort escolar ecològic: La seva autora, la Montse Escutia, és una enginyera agrònoma que pretén fomentar l’hort escolar com una eina pedagògica. Al llibre hi ha les tècniques bàsiques de conreu, el disseny de l’hort, fitxes d’experiments, consells, activitats, bibliografia i webgrafia,...

1 comentario: