viernes, 29 de octubre de 2010

LEGISLACIÓ


La primera menció, encara que parla d’unitats o centres d’educació especial, sorgeix a l’article 7 i als apartats 7.5 i 7.6 del Decret 299/1997. Aquest és el decret sobre l’atenció educativa a l’alumnat amb NEE. 


Diu el següent:

  • Article 7: Escolarització en unitats o centres d’educació especial d’alumnes amb necessitats educatives especials derivades de discapacitats.

  • 7.5. “Els centres ordinaris amb unitats d’educació especial inclouran el conjunt d’actuacions singulars previstes per atendre a l’alumnat amb necessitats educatives especials que realitzi una gran part de les activitats en les unitats d’educació especial. En qualsevol cas, tot el professorat del centre vetllarà perquè s’organitzin activitats comunes per a tot l’alumnat, a fi d’aprofitar les oportunitats d’interacció social que ofereixen les característiques d’aquests centres”.

  • 7.6. “Les unitats d’educació especial en centres ordinaris han de desenvolupar, en relació a l’alumnat, les mateixes funcions dels centres d’educació especial. Les adaptacions curriculars que es duguin a terme s’orientaran tenint en compte l’edat dels alumnes i el seu procés educatiu i evolutiu, amb les mateixes prioritats establertes en el cas dels centres d’educació especial”.

Per tenir informació actualitzada podem accedir a les Instruccions d’inici de Curs 2010-2011 per a l’organització i el funcionament dels centres públics d’educació secundària:

http://educacio.gencat.net/portal/page/portal/Educacio/InstruccionsCurs 
(Cal seleccionar el tipus de centre i els apartats que és vulguin consultar. Un cop es seleccioni el centre a la part de baix hi ha la resolució sencera per a consultar).

  • 3.3.1: Unitats de suport a l’educació especial (USEE) on s’explica que són i  anomena algunes de les tasques dels professionals que intervenen.

  • 22.4.3. El professorat d’Unitats de Suport a l’Educació Especial (USEE) on s’expliquen les principals actuacions que tenen.

3 comentarios:

  1. Aniria bé que poguéssim consultar la legislació que esmentes, no creus?. El blog permet la utilització de links a webs de tots tipus...

    ResponderEliminar
  2. Hola Sabina!

    Ara modifico l'entrada i poso els links!

    ResponderEliminar
  3. Altre normativa vigent referent a la USEE o que inspira a la creació d'aquests suports.


    * Articles 3 i 4 del Decret 117/1984, de 17 d’abril, sobre l’Ordenació de l’Educació Especial per a la seva integració en el sistema educatiu ordinari.

    * Article 74.4 de la LOE sobre l’escolarització dels alumnes que presenten necessitats educatives especials i desenvolupar programes per la seva adequada escolarització en els centres d’educació primària i secundaria obligatòria

    * El Capítol IV del Decret 75/2007, de 27 de març, pel qual s’estableix el procediment d’admissió de l’alumnat als centres docents en els ensenyaments sufragats amb fons públics.

    * Article 8 del Decret 299/1997, de 25 de novembre, sobre l’atenció educativa a l’alumnat amb necessitats educatives especials.

    * Article 17 del Decret 279/2006, de 4 de juliol, sobre drets i deures de l’alumnat i regulació de la convivència en els centres educatius no universitaris de Catalunya.

    ResponderEliminar